100 Kč na první objednávku po přihlášení do newsletteru.

Jak se správně starat o misku svého psa

Stejně jako pravidelně myjete své nádobí, měli byste věnovat pár minut týdně i miskám svého čtyřnohého mazlíčka. Ptáte se proč? Protože pokud misky svého psa pravidelně neumýváte, může mít váš pejsek v budoucnu vážné zdravotní problémy. 

Věděli jste, že miska pro psa je dle průzkumu třetí nejčastější kontaminovaná věc ve vaší domácnosti? Bohužel je tomu tak. Pitná voda z kohoutku přirozeně obsahuje miliony bakterií, které jsou v přírodě všudypřítomné. Naprostá většina těchto bakterií nám ani pejskům neškodí. Přesto, za určitých podmínek, se mohou tyto bakterie vrstvit a na dně misky vytvoří kluzkou vrstvu, tzv. Biofilm. Právě tato vrstva může být pro pejska i životu ohrožující.

Co Biofilm u pejsků způsobuje? Při nakažení se mohou projevit infekce močového ústrojí nebo středního ucha. Oboje způsobí pejskovi bolest a vám zajistí nejednu návštěvu u veterináře.

Jak tedy často a čím misky umývat?

Zodpovězte si jednoduchou otázku, kolikrát naplníte misku vodou než ji skutečně umyjete? Pokud je vaše odpověď více jak jednou týdně, gratulujeme! O zdraví pejska se v tomto ohledu bát nemusíte, protože misku byste měli minimálně jednou týdně umýt netoxickým saponátem nebo horkou vodou a hadříkem vytřít do sucha. Tím misku pro psa zbavíte nečistot a škodlivých bakterií.

Myslete na zdraví vašeho parťáka! Uvidíte, že váš parťák bude s radostí pít i jíst z čistých misek a vy si ušetříte, mnohdy nákladné, cesty k veterinářovi. A pokud se zrovna po nové misce poohlížíte, koukněte do našeho sortimentu a třeba vám betonová miska Arc nebo plastová miska Hexa padne do oka. :)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz